Glas

Nieuws

AH wacht af wie A.C.Hartman koopt

Albert Heijn neemt geen initiatieven in de afhandeling van het faillissement van A.C.Hartman, al jaren de hofleverancier van glasgroente.

Op korte termijn heeft het faillissement van het teeltbedrijf geen invloed op de beschikbaarheid van groente in verband met de seizoenswissel en andere herkomst van groente. Of A.C.Hartman de hofleverancier van AH blijft, valt nog te bezien. “We wachten de ontwikkelingen bij Hartman af”, laat de woordvoerder weten.

Bakker Barendrecht

Bakker Barendrecht belevert AH en heeft een jarenlange samenwerking met A.C.Hartman, de mogelijk grootste biologische glasgroenteteler van Nederland. Greenyard, eigenaar van Bakker Barendrecht, stelde alternatieven te hebben voor de Friese groentestroom als het bedrijf in andere handen komt, maar AH sluit niet uit dat het A.C.Hartman als leverancier behoudt.

Snel duidelijkheid

Mogelijk deze of volgende week zal de curator al duidelijk over de toekomst van het bedrijf geven, waarvoor gesprekken met potentiële overnamepartners lopen. Albert Heijn is in ieder geval niet geïnteresseerd in overname van het teeltbedrijf om zo achterwaarts te integreren in de keten. “Dat is niet aan de orde”, aldus de woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.