Glas

Nieuws

Geen verkooppiek EKO-groente geprijsd als gangbaar

Jumbo heeft 40 soorten bio-groentes een maand lang in de buurt van gangbare groentes geprijsd, zonder grote verkoopverschuivingen. Dat blijkt uit een telefonische rondgang langs Jumbo-winkels over de seizoensaanbieding van biologische groente en fruit.

De prijs van een aantal bio-producten ligt dicht bij de prijs van gangbare, zoals die van komkommer. Het leidt niet tot grote verschuivingen, blijkt uit de rondgang. De biologische komkommer ligt geseald naast de gangbare (eveneens geseald) en zijn even groot, waardoor de keuze niet wordt beïnvloed door verpakking of maat.

De prijs van biologische komkommer ligt met € 0,74 nu € 0,05 boven die van gangbare. Bij drie winkels in het midden van het land leidt dat niet tot grote verschuivingen. In de stad wordt op een goede dag een op de zes komkommers biologisch verkocht bij deze prijsverhouding.

Actie-opstelling

De verkopen trekken wel aan, maar het leidt niet tot een verdubbeling van de verkopen biologisch, al lijkt er een uitzondering voor de actie-opstelling in de winkel. Jumbo kiest voor een kopopstelling met een paar actieproducten. Deze producten krijgen dus extra aandacht in de winkel en dat leidt dan weer wel tot een duidelijk verkooptoename. Bijvoorbeeld biologische rode paprika dat met € 1,26 nu toch nog € 0,27 boven de gangbare geprijsd is.

Prijsaanpassing

Jumbo heeft 40 biologische producten afgeprijsd in groente en fruit. Dat duurt vijf weken tot 5 november. Tussentijds worden prijzen wel aangepast. Bij de start van de actie was biologische bloemkool met € 1,69 goedkoper dan gangbaar, maar nu is de prijs van de biologische bloemkool met € 2,29 wel hoger dan die van gangbare, ondanks 25% korting.

Of registreer je om te kunnen reageren.