Glas

Nieuws

Signify introduceert nieuwe top-leds

Signify komt met nieuwe led-toplighting-modules die 1:1 als vervanging kunnen dienen voor Son-T-armaturen.

De nieuwe ledmodules, die naar verwachting in het najaar van 2019 commercieel beschikbaar zullen komen, gaan een veel hoger lichtniveau opleveren dan de huidige lineaire ledmodules. De armaturen leveren evenveel PAR-licht als een 1.000 Watt Son-T armatuur, maar zullen 40% minder gaan gebruiken aan elektriciteit.

Makkelijker overschakelen

Veel telers blijken het volgens Signify (voorheen Philips Lighting) nog als een hele grote technische stap te ervaren om over te stappen van Son-T naar led. De verwachting is dat de telersperceptie bij de nieuwe generatie armaturen veel dichterbij hun huidige vertrouwde ervaring ligt, als er armaturen vervangen moeten worden. Door de 1:1 vervangbaarheid kan er ook makkelijker voor een hybride-combinatie van led en Son-T gekozen worden.

Verder is er, ten opzichte van lange inline ledprofielen, minder kans dat eventuele overige voorzieningen, die aan de tralieconstructie bevestigd zijn, in de weg zitten bij de installatie van groeilicht. Wel is het zo dat met de huidige lineaire led-modules nog steeds de meest optimale lichtverdeling valt te bereiken.

Of registreer je om te kunnen reageren.