Glas

Nieuws

Pensioenfonds komt met fonds energietransitie

Pensioenfonds ABP stelt een pot met geld beschikbaar voor investeringen in duurzame energie.

Voor ABP’s Nederlands Energietransitie-fonds (ANET) wordt € 50 miljoen gereserveerd met de mogelijkheid tot uitbreiding.

Warmtenetten en geothermie

Het fonds is bedoeld voor investeringen in relatief kleine en innovatieve projecten en bedrijven die zich richten op energieopwekking, energiedistributie en energiegebruik. ABP noemt daarbij als voorbeeld waterstof en vormen van energieopslag, warmtenetten en geothermie, afvalverwerking en biomassa, laadinfrastructuur en elektrische voertuigen.

Bijdragen aan overgang naar duurzame energie

“Via ANET kan ABP een extra stap zetten en investeren in projecten en bedrijven die bijdragen aan de overgang naar duurzame energie in Nederland”, zegt bestuurslid Geraldine Leegwater “Tegelijkertijd levert dit voor onze deelnemers goed rendement op. De opbrengsten hiervan vloeien op deze manier op twee manieren terug naar onze deelnemers.”

Lees ook: Weer € 12 miljard subsidie voor duurzame energie

Of registreer je om te kunnen reageren.