Doorgaan naar artikel

‘Ook RedStar voelde lastige tomatenmarkt 2018’

Net als andere tomatenbedrijven kende RedStar in 2018 een lastig afzetjaar.

Bob de Kuyper, voorzitter van de Raad van Commissarissen van RedStar, kijkt terug op een ‘zwaar’ jaar. “Dat is niet ongebruikelijk in een sector met traditioneel sterk wisselende resultaten.”

Productie RedStar groeit

RedStar is bezig het boekjaar 2018 af te sluiten. Over dat jaar zag RedStar de totale productie stijgen. De wisselkoers van de pond, de moeilijke zomer en incidentele kwaliteitsproblemen drukken evenwel op het resultaat van 2018, waardoor het nog niet zeker is dat winst wordt bijgeschreven. Het is ook afhankelijk van het opnemen van mogelijke voorzieningen, verduidelijkt De Kuyper. Over 2017 bedroeg de omzet circa € 105 miljoen.

Nieuwe directeur

In 2018 ging een samengaan met Looye Kwekers niet door. Beide bedrijven gaan dit jaar zelfstandig verder. Daarop is Henri Lambriex aangesteld als nieuwe directeur van RedStar. Lambriex functioneerde een aantal jaren als voorzitter van de raad van bestuur van Thanet Earth, het Britse glasgroenteproject waarin RedStar aandelen heeft.

Looye Kwekers, de beoogde fusiepartner in 2018, meldde over 2018 het beste resultaat en omzet uit haar bestaan te hebben gehaald. Ook Looye publiceerde de cijfers nog niet.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin