Glas

Nieuws

Nieuwe directeur RedStar

Nu de fusie tussen RedStar en Looye Kwekers is afgeketst, moest RedStar weer een directeur aanstellen; Henri Lambriex.

Vrijdag werd bekend dat de beide tomatenbedrijven geen overeenstemming bereikt hebben over zeggenschap in de nieuwe organisatie. De beoogde directeur van de fusie-organisatie Heleen van Gulik blijft interim-directeur bij Looye Kwekers. RedStar moest daardoor op zoek naar een nieuwe directeur. Eind vorig jaar vertrok interim-directeur Kees van Oostenrijk. Hij was interim-directeur sinds 2014. In juli 2018 noemde Van Oostenrijk het mogelijke samengaan ‘een match made in heaven’. RedStar heeft een oriëntatie op export, terwijl Looye Kwekers dat vooral op Nederland heeft.

De nieuwe directeur Henri Lambriex werkte lange tijd in Kent in Engeland en zou ervaring hebben bij onderdelen van RedStar. Dat tomatenbedrijf kon nog geen toelichting geven op de benoeming van Lambriex.

Of registreer je om te kunnen reageren.