Doorgaan naar artikel

Nederland en Spanje in groot dataproject tuinbouw

Het datagebruik in de tuinbouw moet een stimulans krijgen nu 5 productiegebieden gaan samenwerken.

In dat project Track werkt Greenport West-Holland samen met onder meer Corporación Technológica de Andalucía (Spanje). Doel van het project is het verzamelen van productiedata in de tuinbouwsector, het uitwisselen van big data in de hele keten en het ontwikkelen van technologie zoals sensoren. Doel is met data een efficiëntere productie en transport van tuinbouwproducten te realiseren.

Subsidie EU en provincie

De Europese Unie (EU) stelt bijna € 350.000 beschikbaar om de totale projectkosten van ruim € 450.000 te dekken. De kosten van Greenport West-Holland zijn begroot op € 123.405, waarvan € 99.032 wordt gedekt door subsidie van de EU. De provincie Zuid-Holland verleent de rest van het bedrag, € 24.473, als incidentele subsidie aan Greenport West-Holland.

Internationaal netwerk 5 tuinbouwregio‘s

Andere tuinbouwregio’s die in het project meedoen zijn Vegepolys (Frankrijk), Agro Transilvania Cluster (Roemenië) en Emilia Romagna Regional Agrifood Cluster (ltalië). De provincie is actief lid van een internationaal netwerk voor agrarische regio’s: Eriaff.

Bijdrage uit de ICT-sector

Het project ondersteunt veelbelovende technologie om de ontwikkeling ervan te versnellen. Hiervoor worden een aantal pilotprojecten opgezet. Bedrijven uit de ICT-sector kunnen projecten aandragen, die beoordeeld worden door een onafhankelijke commissie. lnnovation Quarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland, neemt hierin deel. De activiteiten die worden gefinancierd van de incidentele subsidie van de provincie zijn: het opzetten van een website en het organiseren van evenementen voor bedrijven uit de tuinbouw- en ICT-sector.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin