Doorgaan naar artikel

Westland: tuinbouwbeleid ‘iets anders’ invullen

De gemeente Westland heeft haar nieuwe uitvoeringsbeleid tot 2022 bekend gemaakt met iets andere accenten.

Het doel blijft hetzelfde. Westland wil een tuinbouwcluster van wereldformaat blijven, maar zet daarvoor iets andere instrumenten in. Dat blijkt uit het programma ‘Samen werken aan een nieuwe balans’. Het World Horti Center wordt doorontwikkeld. Om het onderwijs te versterken zou een leerstoel Internationalisering in Tuinbouw en een leerstoel Duurzame Tuinbouw moeten worden ingesteld.

Nieuw fonds

Daarnaast richt Westland een fonds in genaamd ‘Kennis en Innovatie Westland’. Het fonds is gericht op het financieel stimuleren en faciliteren van kennis- en innovatiegerichte activiteiten van het glastuinbouwcluster. Het fonds opent begin 2019; daarvoor is € 650.000 ingeboekt in de uitvoeringsagenda. Westland wil kijken naar nieuwe combinaties van glastuinbouw en recreatie en toerisme of combinaties met zorg.

Nieuwe ambtenaren

Voor handhaving van activiteiten op glastuinbouwpercelen trekt de gemeente nieuwe ambtenaren aan waarvoor structureel € 450.000 nodig is. De gemeente wil ook handhaven op percelen waar niet direct plannen voor herstructurering zijn. Op glastuinbouwpercelen mogen geen andere activiteiten verricht worden.

Westland streeft actief naar 4 nieuwe aardwarmtebronnen in 2020. De gemeente kan garant staan bij plannen en maakt daar per businesscase een afweging voor.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin