Doorgaan naar artikel

Biologische trostomaat goedkoper dan gangbare

Klanten zijn in supermarkten meer geld kwijt voor schaaltjes gangbare trostomaten dan voor biologische.

Bij Aldi, Lidl en Albert Heijn is dat het geval, al zijn de rassen en sorteringen misschien lastig te vergelijken. Bij Plus is het prijsniveau van beide tomatenschaaltjes gelijk (€ 1,99).

Oorzaak van de opvallende prijsverhouding is de combinatie van acties bij biologische trostomaten en hoge prijzen op de markt voor gangbare trostomaten. Bij Lidl kost een pond biologische trostomaten € 1,45 tegen € 1,69 voor (iets fijnere) gangbare trostomaten. Bij Lidl is € 1,45 een actieprijs voor biologische trostomaten, maar ook de normale prijs van € 1,59 ligt onder het gangbare prijsniveau.

Acties met biologische trostomaten

Opvallend is dat ook Albert Heijn een actie heeft met biologische trostomaten voor € 1,50 (2 stuks voor € 3), waardoor ook hier de gangbare schaaltjes van een pond voor € 1,86 afwijkt. Overigens is voor trostomaten onverpakt de kiloprijs voor gangbaar lager, maar is het product feitelijk niet te vergelijken met de gelegde trostomaten.

Biologische paprika duurder

Bij biologische paprika en biologische komkommer zijn de gangbare vruchten niet duurder dan de biologische. Het prijsverschil is € 0,20 tot € 0,70 cent per vrucht.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin