Glas

Nieuws

Biologische teelt in Almería groeit 39% in 2 jaar

In de kassen van Almería werd afgelopen seizoen op 2.920 hectare biologische groenten geteeld, 39% meer dan in 2016.

Het areaal biologische kasgroenten groeide het afgelopen jaar met 9% en beslaat inmiddels ruim 8% van het totale teeltareaal kasgroenten (35.900 hectare), exclusief meloen en watermeloen. Dat schrijft vakblad Mercados op grond van cijfers van de regering van Andalusië.

Hiermee beantwoordt de tuinbouwsector aan de toenemende vraag naar biologische producten op de Europese markt. De totale handelswaarde van biologische voedingsmiddelen zou inmiddels al € 33,5 miljard bedragen.

De landen met het grootste aandeel biologische voeding zijn Denemarken (9,7%), Luxemburg (8,6%) en Zwitserland (8,4%), blijkt uit cijfers van Informe EcoLogical. De adviseur voor de biologische sector in Spanje ziet ook veel groei in andere landen. In Ierland, Frankrijk en Noorwegen is de consumptie van biologische voeding in 2015-‘16 met 20% gestegen.

Aandeel biologisch voedsel in Spanje 1,7%

In Spanje zelf is het aandeel biologisch in de totale voeding pas 1,7%, maar wel groeiend. De tuinbouwsector in de provincie Almería voorziet dat in de komende 5 jaar het areaal biologische kasgroenten zal toenemen tot 5.000 hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.