Glas

Nieuws

Veel animo overname verslogistiekbedrijf Mooy

Mooy Logistics uit Waddinxveen en Breda zal zeer waarschijnlijk doorstarten onder een andere eigenaar.

Mooy Logistics vervoert, verpakt en slaat groente en fruit op en werkt als ketenregisseur voor klanten in Frankrijk, Benelux, Duitsland, maar ook Spanje en Italië. Het bedrijf is 14 augustus failliet verklaard, maar de curator kan snel stappen zetten naar een doorstart, zo laat curator Martijn Vermeeren weten in een persbericht.

Veel goodwill

De curatoren zijn in gesprek met een aantal serieuze doorstartkandidaten en hebben goede hoop dat binnen enkele dagen met een van hen een doorstart kan worden gerealiseerd. Meerdere partijen hebben een overnamebod ingediend, waarover komende dagen verder onderhandeld zal worden. Zolang de onderhandelingen lopen, doen de curatoren hierover geen inhoudelijke mededelingen. Volgens Vermeeren beschikt Mooy in de markt over veel goodwill onder klanten en personeel. Dat verhoogt de kans op een succesvolle doorstart.

Reorganisatie geen succes

Mooy is in 1952 opgericht. Eind 2016 nam HZ Logistics een meerderheidsbelang in Mooy, dat al langer verliesgevend was. Een reorganisatie volgde, maar resultaten bleven uit. Bij gebrek aan perspectief hebben de aandeelhouders besloten om het faillissement aan te vragen. Om continue service en flexibiliteit te kunnen bieden, beschikt Mooy Logistics over circa 100 eigen wagens en zo’n 170 chauffeurs.

Of registreer je om te kunnen reageren.