Doorgaan naar artikel

Groen licht overname RedStar door Looye

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) ziet niet in dat een samengaan van Looye en RedStar de concurrentie op de tomatenmarkt beperkt.

Een vergunning is dus niet nodig voor de overname. Looye Kwekers Holding B.V. mag RedStar Holding B.V. daarmee overnemen. Op 2 augustus is bij de ACM de voorgenomen concentratie gemeld tussen Looye Kwekers Holding B.V. en RedStar Holding B.V. Eerder werd al bekend dat geen bezwaren zijn ingediend door partijen uit de tomatenmarkt of afnemers.

De ACM heeft geen reden om aan te nemen dat de ‘voorgenomen concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren’. De ACM heeft deze voorgenomen concentratie onderzocht, maar heeft geen marktanalyse gepubliceerd van dat onderzoek.

Tegen het besluit kan nog wel beroep worden aangetekend.

Reeks tomatenfusies

Het samengaan van Looye en RedStar is één van een reeks van concentraties op de tomatenmarkt. Bedrijven als Kesgro en Agrocare zetten de stap in 2016, recent zijn ook kleinere familiebedrijven als Dukker en Zwinkels en de Mondial groep deze weg opgegaan.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin