Glas

Nieuws

‘Zoek harder naar bron middelen oppervlaktewater’

GroenLinks Westland wil dat meer werk gemaakt wordt van het opsporen van de bron van illegale middelen in het oppervlaktewater.

In vragen aan burgemeester en wethouders schrijft GroenLinks dat de aanwezigheid van dichloorvos in het water aantoont dat het beleid niet ver genoeg gaat. Westland stelt dat handhaving ook onderdeel is van het schoonwaterbeleid van gemeente, hoogheemraadschap en glastuinbouw.

Artikel gaat verder onder de tweet.

Goede waterkwaliteit

“Het is niet altijd bekend waar de verboden middelen vandaan komen. Via bewustwording, projecten en handhaving proberen we gezamenlijk te komen tot een goede waterkwaliteit. In het afsprakenkader emissieloze kas hebben we een aantal maatregelen en projecten afgesproken die uiteenlopen van gesprekken tot waar nodig repressieve handhaving”, aldus de reactie van het college.

Middelen nog niet aangetroffen

In de monsters van het hoogheemraadschap op bedrijven is dichloorvos of andere verboden middelen nog niet aangetroffen, stelt de gemeente. Daardoor is voor dit soort stoffen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nog niet ingeschakeld en dus geen boetes uitgeschreven. GroenLinks vroeg de gemeente hoe vaak overtredingen worden geconstateerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.