Glas

Nieuws

Met Westlandse tomatenbundeling verbetert markt

Drie tomatenbedrijven uit het Westland (Mondial Group) worden weer lid van Prominent en coöperatie DOOR en voegen de verkooporganisatie samen.

Daarmee bundelt Mondial Group volledig met Prominent en verdwijnt een verkooporganisatie op de markt voor trostomaten. De 3 bedrijven waren voorheen ook lid van Prominent en hebben de afgelopen 5 jaar met Mondial een merk opgebouwd in de trostomaten voor de exportmarkt. De bedrijven uit de Mondial Group presenteren zich als bijzonder transparant. Zo zijn de 6 GlobalGap en GRASP-certificaten van de locaties gepubliceerd.

Initiatief van Prominent

De 3 bedrijven (Van der Wel, Zadelaers Boogaert/Van Niel en Varekamp) met een areaal van 36 hectare, gaan in op het verzoek van Prominent om te gaan samenwerken, zo schrijven beide organisaties. Prominent bestaat momenteel uit 29 leden met 382 hectare. Het gezamenlijke areaal komt daarmee op 418 hectare.

‘Optimalisatie was, is én blijft een dagelijks streven binnen onze bedrijven’

‘Samengaan uit kracht’

Woordvoerder Mario van der Wel van Mondial Group onderstreept dat het een samengaan uit kracht is. ”Het is een positieve ontwikkeling dat we benaderd zijn om weer lid te worden van dit mooie collectief. We zijn een sterke groep met gezonde bedrijven en een sterk merk dat ook in Prominent overeind blijft. Optimalisatie was, is én blijft een dagelijks streven binnen onze bedrijven, en samen met Prominent en haar leden denken we dat we nog meer mooie stappen kunnen maken.” Mondial Group bestaat 5 jaar en wordt gevormd door 3 bedrijven met 6 locaties.

Groeistrategie DOOR

Voor DOOR is het samengaan een mooie stap in het streven naar groei naar 800 hectare in 2020. DOOR bestaat dit jaar 5 jaar en zag in die periode het areaal verdubbelen tot 553 hectare. De coöperatie bouwt een nieuw distributiecentrum, om klanten en aangesloten telers beter te bedienen.

Of registreer je om te kunnen reageren.