Glas

Nieuws

Albert Heijn zet smaakrassen onder label

Albert Heijn heeft in zijn winkels de toplijn van groente- en fruitsoorten onder het label ‘Uitblinkers’ gebracht.

Het gaat daarbij om smaakrassen binnen de productlijnen. Zo is bij de tomatenlijn Tasty Tom onder dit label gebracht en de Juanita cherry trostomaten, maar ook de Nebula cherrytomaten. Bij Tasty Tom is de omschrijving ‘kruidig, aromatisch en vol van smaak’ toegevoegd voor de consument.

Het label geldt niet voor Honingtomaten. Looye Kweker steekt voor dat merk zelf al veel geld in marketing met tv-spotjes. Bij frambozen wordt het exclusieve merk Sweet Eve onder het label gebracht van Uitblinkers, net als de Sable-druiven.

Een AGF-chef in het midden van het land zegt dat het label Uitblinkers de oude lijn Excellent voortzet in het AGF-schap. Die lijn wordt in AH aangehouden voor producten die vergelijkbaar zijn met het niveau van de beste speciaalzaken.

Het label Uitblinkers is geen garantie op een snelle verkoop. In de winkel die Groente&Fruit bezocht waren de Tasty Tom-tomaten afgeprijsd.

Of registreer je om te kunnen reageren.