Doorgaan naar artikel

Vragen na wateroverlast De Lier

De wateroverlast in huizen, kantoren en kassen dinsdag- en woensdagnacht in De Lier roept vragen op bij oppositiepartij Westland Verstand in de gemeente Westland.

Die partij wil weten hoe de wateroverlast kon ontstaan, terwijl de gemeente en Hoogheemraadschap veel geïnvesteerd hebben in maatregelen. Volgens de oppositiepartij is het goed als beide onderzoeken waar het is mis gegaan en of er wat aan de bergingsproblemen gedaan kan worden.

Waterberging

Het Hoogheemraadschap maakt gebruik van waterbergingsplaatsen als de Wollebrand in Honselersdijk en de Woudse Polder in de gemeente Midden-Delfland. Die eerste is gisteren wel ingezet om met noodpompen water naar de berging te pompen. De tweede noodberging is niet ingezet.

De glastuinbouw heeft zelf ook waterbergende maatregelen genomen om water geleidelijker af te voeren of op te vangen.

Op verschillende plaatsen in de regio Delfland kon het water niet verwerkt worden, is rioolwater overgestort op het oppervlaktewater en is de waterkwaliteit verslechterd. Dat heeft tot vissterfte geleid omdat het zuurstofgehalte te hard terugliep.

Op de vingers getikt

Waterberging is een lastig dossier in Westland. Een jaar geleden tikte Delfland de gemeente op de vingers omdat een plan voor een glastuinbouwproject op een groen perceel tot een te hoog bebouwingspercentage zou leiden. Er was onvoldoende rekening gehouden met watercompenserende maatregelen.

Nieuwe dijkgraaf

Vrijdag 1 juni werd bekend dat Piet-Heijn Daverveldt is benoemd tot nieuwe dijkgraaf van Delfland.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin