Doorgaan naar artikel

Markt: prijs aubergine trekt weer bij

De prijs voor aubergines is op de dagmarkt maandag 25 juni redelijk begonnen.

Ten opzichte van het dieptepunt afgelopen donderdag werd een verdubbeling geboekt. Prijzen van € 0,77 per kilo voor de fijnere sortering zijn nu in lijn met voorgaande jaren, waar afgelopen weken de prijzen juist stevig achterbleven bij 2017 en 2016.

Meer vraag naar aubergine

Op maandag vielen de hoge prijzen voor de Belgische veilklok op. Voor de fijne sortering werd gemiddeld meer dan € 1,20 betaald en voor iets grovere (300) was dat bijna € 1,50. Qua volume zegt het misschien niet alles, maar met de weekcontracten die dinsdag afgegeven worden, kan het duiden op een aantrekkende markt. Daarbij lijkt een betere barbecue- en saladevraag naar aubergine te ontstaan door de weersomstandigheden.

Tekst gaat verder onder foto

Aubergines op de sorteermachine. Op maandag vielen de hoge prijzen voor de Belgische veilklok op. Foto: Gerard Boonekamp

Aubergines op de sorteermachine. Op maandag vielen de hoge prijzen voor de Belgische veilklok op. Foto: Gerard Boonekamp

Ook Belgische markt haalt het niet bij 2017

De Belgische markt doet het niet slecht voor aubergine, zo klinkt het in de handel. Weekprijzen van € 0,73 (week 24) en € 0,87 (week 23) tonen wel aan dat het spoor van 2017 ook daar niet gehaald wordt. In 2017 waren middenprijzen € 1,20 (week 24) en € 0,90 (week 23). In de cumulatieve productie (kilo per meter) laten Nederlandse telers weten wel gelijk te lopen met vorig jaar, ook na de ruime warme maand mei.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin