Glas

Nieuws

Markt: Courgettes blijven op het veld

Op de dagmarkt voor courgettes is het dramatisch gesteld met de huidige afzetprijzen.

Zeker in België waar natuur- en serreproduct beide pieken. Toch is er hoop op snel herstel door het verwachte omslaan van het weer, het besluit om mindere kwaliteiten op het veld te laten en door de opstart van de industrievraag.

Glascourgettes kunnen zich van de malaise op de dagmarkt onderscheiden als er programma-afspraken zijn gemaakt.

Prijsgevecht

Op de veiling REO werd donderdag alles verkocht, maar met prijzen die ver onder de € 0,10 lagen. Een handelaar signaleert dat voor groene courgettes prijzen tot € 0,03 opbrachten op verschillende veilingen. Hij noemt ook het laatste restjes courgette uit Spanje als factor voor het prijsgevecht.

Omslag

Op de Belgische markt schrikken telers niet van deze prijzen in deze fase van het seizoen stelt REO. De hoop is gevestigd op de diepvriesindustrie die open gaat en op de omslag in het weer. Ook is deze week de maatregel genomen om mindere kwaliteiten niet meer voor de klok te brengen. Het kan met die factoren zo omslaan in krapte, aldus de afzetorganisatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.