Glas

Nieuws

‘Huisvesting bij kassen Westland mogelijk maken’

De glastuinbouw kan haar problemen met huisvesting oplossen door woongelegenheid bij de bedrijven toe te staan en daarnaast grote campussen te bouwen.

Dat zijn voorstellen die oppositiepartij Westland Verstandig wil voorleggen aan de overige politieke partijen. In een voorbereide motie wil de partij kleinschalige huisvesting op de bedrijven zelf weer in een regeling opnemen in het gemeentelijke beleid. De mogelijkheid verdween in 2012, maar nu de huisvestingsproblemen niet zijn opgelost, zou op korte termijn hiermee een verlichting optreden, stelt de partij.

Artikel gaat verder onder de tweet.

Campus tot 1.000 bewoners

In vragen aan burgemeester en wethouders stelt de partij verder gecharmeerd te zijn van campussen die gebouwd zijn voor buitenlands personeel van grote bedrijven als Bol.com in Waalwijk (N.-Br.). De oppositiepartij ziet kansen voor grote campussen van 500 tot 1.000 bewoners. “Ziet het college hier geen kans om met 1 perceel, bijvoorbeeld van 3 hectare, direct het huisvestingsprobleem voor arbeidsmigranten op een goede wijze op te lossen?” Volgens fractievoorzitter Peter Duijsens gaat het bij campussen om centra met eigen voorzieningen, waardoor deze op glaspercelen buiten de kernen gebouwd kunnen worden. Bij de partij hebben zich al grondeigenaren gemeld.

Uitbuiting

Westland praat deze week over de gemeentelijke rol in toezicht op huisvesting en mogelijke uitbuiting. De gemeente is daarin onvoldoende actief, bleek uit een onderzoek.

Of registreer je om te kunnen reageren.