Glas

Nieuws

Emmen steunt nieuwbouw kas met € 10 per meter

Gemeente Emmen zet haar stimuleringsregeling voor vernieuwing van glasgebieden door.

Gemeente Emmen geeft tuinders € 10 per vierkante meter subsidie als ze zich vestigen met een nieuwe kas. Het gaat om een uitgebreidere regeling dan alleen sloop. Ook vestiging van bedrijven van buiten Drenthe komen in aanmerking voor de regeling.

4 hectare gerealiseerd met stimuleringsregeling

In de jaren 2016 en 2017 is door zo’n zelfde regeling 4 hectare glas tot stand gekomen. Voor de gemeente Emmen is het belangrijk de glastuinbouwgebieden te revitaliseren maar ook werkgelegenheid te scheppen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Telers moeten dan werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uit de gemeente. In de afgelopen periode is voor vijf mensen een contract van bepaalde tijd tot stand gekomen. Voor 7 mensen wordt nog bemiddeld, schrijft de gemeente.

Aanvragen voor € 375.000

Voor de regeling is € 1,2 miljoen beschikbaar. De gemeente neemt € 800.000 voor haar rekening en de provincie Drenthe € 400.000. Er is ruimte voor 4 aanvragen. Een aanvraag kan maximaal € 375.000 bedragen voor bijdragen aan sloop, nieuw- of herbouw of een energieverdeelsysteem.

Emmen heeft 70 hectare glastuinbouwgrond waarop gebouwd kan worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.