Doorgaan naar artikel

Een derde glasbedrijven moet waterzuivering kiezen

Tussen de 33 en 45% van de glasbedrijven moet nog een keuze maken wat betreft waterzuivering.

Dat was de stand aan het einde van het eerste kwartaal van dit jaar, zo blijkt uit een overzicht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Daarvoor werd gebruikgemaakt van informatie van producenten en installateurs van zuiveringsapparatuur en van informatie van omgevingsdiensten, gemeenten en waterschappen.

Zo’n 35 bedrijven (570 hectare) zegt onder de categorie nullozing te vallen of geen middelen te gebruiken waarvoor de zuiveringsplicht geldt.

Tekst gaat verder onder foto

De verwachting is dat een belangrijk deel van de resterende bedrijven de komende maanden een keuze zal maken hoe ze aan de verplichting gaan voldoen. - Foto: Peter Visser

De verwachting is dat een belangrijk deel van de resterende bedrijven de komende maanden een keuze zal maken hoe ze aan de verplichting gaan voldoen. – Foto: Peter Visser

Individuele zuivering

Er is weinig zekerheid over het aantal bedrijven dat mobiele zuivering afneemt. Het ministerie gaat uit van 150 tot 400 bedrijven (300 tot 800 hectare). Na het eerste kwartaal waren 700 bedrijven bezig of in het bezit van individuele zuivering. Tussen de 800 en 1.000 bedrijven zegden toe in collectieven te zullen opereren, waardoor er tussen de 1.200 en 1.600 bedrijven nog niet voldeden na het eerste kwartaal. Daarvoor gaat het ministerie uit van circa 3.600 bedrijven en 9.000 hectare.

Handhaving zonodig intensiever

De verwachting is dat een belangrijk deel van de resterende bedrijven de komende maanden een keuze zal maken hoe ze aan de verplichting gaan voldoen. Zo nodig wordt de handhaving geïntensiveerd. De (beperkte) capaciteit bij de producenten van installaties en installateurs heeft invloed op het tempo van de implementatie, stelt het ministerie.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin