Glas

Nieuws

Westland verhoogt grondprijs

De markt voor tuinbouwgrond trekt aan, waardoor de gemeente Westland ook de grondprijs in haar grondbeleid bij herstructurering verhoogt.

De laatste jaren laten vrijwel alle transacties van tuinbouwgrond een bedrag van meer dan € 40 per vierkante meter zien, stelt de gemeente. “Daarom wordt voor courante kavels de prijs op € 45 per vierkante meter bepaald. De grondprijs voor niet-courante kavels wordt op basis van maatwerk bepaald”, zo schrijft de gemeente in haar Nota Grondprijzen 2018. In 2017 hanteerde de gemeente prijzen van € 40 per vierkante meter.

Grootschalige hestructurering

De grondprijzennota wordt gebruikt als input voor nieuw op te stellen grondexploitaties. Westland poogt een grootschalige herstructurering van haar teeltareaal te bewerkstelligen. Eén van de speerpunten is daarbij oude kassen beschikbaar te krijgen voor herverkavelingsprojecten. Daarvoor wordt oneigenlijk gebruik tegen gegaan. Op het terrein wordt waterberging gerealiseerd met een dubbelfunctie als park.

Of registreer je om te kunnen reageren.