Doorgaan naar artikel

Plannen voor CO2 naar Limburgse glasgebieden

De provincie Limburg heeft plannen voor CO2-transport van Limburgse industrie naar glasgebieden Siberië en California ingebracht in klimaatoverleg met Rijksoverheid.

Limburg wil CO2 van het kunstmestbedrijf OCI Nitrogen via een ongebruikte oude brandstofleiding van het Ministerie van Defensie gebruiken. Daarover is Limburg al in overleg met het ministerie van defensie en Rijksvastgoed. Nu wordt de CO2 door OCI Nitrogen afgeblazen en dus geloosd. Met het plan kan de glastuinbouw de CO2 gebruiken als meststof in de kassen in Noord-Limburg. Partners in het plan zijn onder meer OCI Nitrogen en Petrochemical Pipeline Services. Het betreft hergebruik van maximaal 80 kTon CO2 per jaar. Nederland kent een totale reductieopgave van 56 MTon in 2030.

Chemelot

OCI Nitrogen is onderdeel van het chemische concern Chemelot met een groot industrieel complex langs de A2. Limburg wil projecten opzetten om de productie te verduurzamen en hoopt via de klimaatonderhandelingen samen met Rijksoverheid een reeks projecten op te starten. De CO2-lijn van OCI Nitrogen is onderdeel van deze plannen.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin