Glas

Nieuws laatste update:9 apr 2018

Handelsmissie China: niet alleen kas verkopen

Dit weekend vertrekt een handelsdelegatie naar China met onder anderen minister Carola Schouten, premier Rutte en een tuinbouwdelegatie onder leiding van Loek Hermans.

In totaal 175 bedrijven, waarvan circa 15 uit de tuinbouw (waaronder kassenbouwers, toeleveranciers en onderwijsinstellingen), leggen handelscontacten in de steden Xian en Guangzhou. Boegbeeld voor de topsector tuinbouw en uitgangsmateriaal Loek Hermans is delegatieleider. Zo is dinsdag 10 april een seminar georganiseerd in het ontwikkelingsgebied Yangling met als thema ‘Netherlands Great Partner’. Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, opent het seminar.
Tekst gaat verder onder tweet

‘Half China wil een kas bouwen’

De gemeente Westland is één van de deelnemende organisaties. De missie richt zich op andere provincies dan de eerdere missies van Zuid-Holland. Antoon van de Ven brengt namens de gemeente Westland een nieuwe strategie ten uitvoer. “Half China wil een kas bouwen, maar we brengen focus aan met een nieuwe strategie om clusters te presenteren als Greenport. Het gaat er om de aanwezige kennis te vermarkten. Er is veel belangstelling van grote overheidsorganisaties voor deze aanpak.” Westland heeft voor Greenport China een website ingericht.

Volgens Van de Ven is het bijzonder dat zo veel ministers aan de handelsmissie deelnemen. Naast Schouten gaan ook Sigrid Kaag, minister van Buitenlandse Handel, en Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.