Glas

Nieuws

Tomatentelers Schenkeveld en De Kabel samen verder

Tomatenkwekerijen Schenkeveld en De Kabel fuseren. De Prominent-telers werkten al langer samen.

Met de fusie komt een bedrijf tot stand van nu 58 hectare glas, verdeeld over 5 locaties in het Westland en 1 in glastuinbouwgebied PrimAviera. Op die laatste locatie vlak onder Schiphol bouwt Schenkeveld nu al aan een tweede kas van 11 hectare, net als de vorig jaar gebouwde kas aan de oostkant van de A4. Aan de andere kant van de snelweg heeft Schenkeveld nog eens twee keer 11 hectare grond klaar liggen.

Groei naar 91 hectare

Met de fusie en de nieuwbouw langs de A4 groeit het ‘nieuwe Schenkeveld’ op korte termijn naar een areaal van 91 hectare. De leiding van het fusiebedrijf komt in handen van Richard Schenkeveld en van Joost Barendse en Richard Hartensveld, die 10 jaar geleden hun bedrijven in de Lier samenvoegden tot De Kabel.

Schenkeveld en De Kabel zetten al hun bestaande samenwerkingen onverminderd voort. Foto: Gerard Boonekamp
Schenkeveld en De Kabel zetten al hun bestaande samenwerkingen onverminderd voort. Foto: Gerard Boonekamp

Los van integratie Prominent-bedrijven

Beide fusiepartners zijn lid van telersvereniging Prominent en afzetcoöperatie DOOR. Die samenwerkingen, ook met adviesbureau bQurius en uitzendbureau Tradiro, worden ‘onverminderd’ voortgezet. De fusie staat los van het streven van Prominent om teeltbedrijven van de leden te integreren, stelt Richard Schenkeveld.

Of registreer je om te kunnen reageren.