Glas

Nieuws

Slabedrijf Boer Den Hoedt naar Dinteloord

Het slabedrijf Boer Den Hoedt in Ridderkerk, met belichte slateelt op goten, verplaatst zijn activiteiten naar glastuinbouwgebied Nieuw Prinsenland in Dinteloord.

Boer Den Hoedt heeft onlangs een glastuinbouwkavel van 9,3 hectare aangekocht van de Tuinbouwontwikkelingsmaatschappij (TOM). Het slabedrijf moet in het Zuid-Hollandse Ridderkerk wijken voor de ontwikkeling van bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard. De verplaatsing biedt de kans om het teeltsysteem verder uit te breiden naar 6 hectare. Dit zal in 2 fases worden gerealiseerd.

Boer Den Hoedt teelt (kluit)sla op water, met belichting in de wintermaanden. Het familiebedrijf heeft 15 werknemers.

Laatste perceel Nieuw Prinsenland verkocht

Met de verkoop is het laatste nog beschikbare perceel in het Brabantse Nieuw Prinsenland perceel verkocht. Over enkele jaren zal er op de 260 hectare aan kavels ongeveer 200 hectare aan netto glas staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.