Glas

Nieuws

Roemenië stimuleert tomatenteelt

De Roemeense overheid probeert de ontwikkeling van beschermde gebieden te stimuleren door er met subsidie tomaten te laten telen.

Voor het tweede jaar op rij wordt 180 miljoen RON (ruim € 38 miljoen) beschikbaar gesteld voor telers die in beschermde gebieden tomaten willen telen.

Volgens de door capital.ro geciteerde minister van landbouw en plattelandsontwikkeling Petre Daea hebben zich meer dan 9.000 mensen gemeld, vooral jonge mensen die soms andere activiteiten hebben verlaten waarvoor ze zijn opgeleid. Per begunstigde is een bedrag van € 3.000 beschikbaar.

Tomaat goed voor 20% Roemeense groenteproductie

Volgens de statistieken ligt de tomatenconsumptie in Roemenië op 31 kilo per hoofd van de bevolking, iets lager dan het Europese gemiddelde (34,5 kilo). In de eerste 9 maanden van 2017 bedroeg de tomatenimport ruim 59 miljoen kilo. Tomaat vormt 20% van de totale groenteproductie in Roemenië.

Of registreer je om te kunnen reageren.