Glas

Nieuws 1231 bekeken

Chinees tomatenbedrijf wint Tomato Inspiration Award

Het Chinese bedrijf Haisheng won de Tomato Inspiration Award tijdens het Tomato Inspiration Event op donderdag 8 februari in Berlijn.

Het tomatenbedrijf kreeg de prijs uit handen van Meiny Prins van Priva. De prijswinnaar werd dit jaar bepaald door een jury en niet door stemming.

Dutch Candy tomatoes

Het bedrijf Haisheng gebruikt Westerse techniek en teelt momenteel tomaten in een Ultra-Clima kas van 12 hectare. Het is daarmee de eerste in China die van dat kasconcept gebruikmaakt. Daarnaast teelt het bedrijf snoeptomaatjes met de naam ‘Dutch Candy tomatoes’.

Foto: Jeroen Verheul
Foto: Jeroen Verheul

De jury kende de Tomato Inspiration Award toe aan Haisheng omdat het bedrijf een nadrukkelijke ‘game changer’ is in China. Haisheng teelt op grote schaal tomaten door gebruik te maken van high tech faciliteiten, waarmee het bedrijf een voorloper en voortrekker is in de Chinese glastuinbouw, aldus de jury.

Snoeptomaatjes

Haisheng was in het verleden vooral gespecialiseerd in fruitteelt en de productie van fruitsappen, maar zette de afgelopen jaren ook grote stappen binnen de teelt van groente en fruit onder glas. Haisheng verzorgt daarnaast zelf de opkweek van de tomatenplanten en is gestart met de productie van snoeptomaatjes op grote schaal. Ook worden verschillende andere tomatensoorten geteeld onder professionele condities.

Inspiration Event

De uitreiking van de award is onderdeel van het Tomato Inspiration Event. Tomatentelers uit de hele wereld woonden het evenement op donderdagavond bij. Het Tomato Inspiration Event en de uitreiking van de Tomato Inspiration Award zijn een initiatief van HortiBiz in samenwerking met Koppert Biological Systems, Priva, Cultilene, Axia Vegetable Seeds, Enza Zaden, Svensson, Van Dijk Heating, Gautier Semences, Carbon Gold en Greentech.

Of registreer je om te kunnen reageren.