Glas

Nieuws

BelOrta verwacht flinke groei aubergineafzet

BelOrta verwacht dit jaar een stevige groei van bijna 25% in de aubergineafzet.

In 2017 werd bij BelOrta ruim 11.000 ton Flandria aubergines aangevoerd. Bij REO in Roeselare bedroeg de aanvoer vorig jaar iets minder dan 300 ton.

Met de groei van het areaal wordt ook de aanvoer gediversifieerd met diverse specialiteiten zoals de Turkse, de witte en de gestreepte (graffiti)varianten. BelOrta vermoedt dat de productiestijging het gevolg is van de opkomst van de mediterrane keuken, waarin de aubergine een belangrijke rol speelt. Gunstige opbrengsten afgelopen jaar spelen ongetwijfeld ook een rol. In België kwamen prijzen van gemiddeld € 1,23 per kilo tot stand in 2017 tegen € 0,99 in 2016.

Seizoen geopend

Vrijdag 9 februari werden de eerste aubergines van het nieuwe seizoen verhandeld bij BelOrta. Deze eerste Flandria-aubergines werden aangeleverd door producenten Heulens en Jansen en aangekocht door Bollaerts Primeurs en Continental Fruit voor Group Achiel De Witte voor € 2,59 per kilo.

Sinds enkele jaren biedt BelOrta ook de ’Oven & Grill pack aubergine’ aan, een pakket met olie en kruiden. Op de socialmediakanalen en website vinden klanten gerechten met aubergine in een hoofdrol (zoals pizza met gegrilde aubergines), met kans op het winnen van een barbecuetoestel.

Of registreer je om te kunnen reageren.