Doorgaan naar artikel

Discussie geld herstructurering Westland

De gemeente Westland wordt opgedragen het duurzaamheidsfonds op te heffen waar voorheen onder meer gelden voor reconstructie uit onttrokken werden.

Het resterende fondsbedrag (ca € 250.000) wordt teruggestort naar de reserve sociaal domein. De gemeenteraad steunde recent een motie van oppositiepartij Westland Verstandig om geld voor sociale zaken niet meer in te zetten in een duurzaamheidsfonds. Zeker nu uitgaven voor sociale zaken hoger zijn dan voorzien.

Implicaties

De gemeente heeft nu de motie en de implicaties onderzocht. Voor de herstructurering van het glastuinbouwgebied is inmiddels een apart fonds ingesteld. De gelden uit het duurzaamheidsfonds die bestemd waren voor herstructurering zijn hier in ondergebracht. Het opheffen van dat duurzaamheidsfonds zal daarmee geen effect hebben op de herstructurering van de glastuinbouw, laat de gemeente weten. Westland Verstandig laat in de motie doorschemeren dat ook die middelen, circa 9 ton, terug moeten, maar laat dat buiten de opdracht van de motie.

Bestemming

Volgens de gemeente zit er nu een hoger bedrag in het fonds, maar het grootste deel van de gelden heeft al een bestemming en wordt in de komende jaren uitgegeven. Om die reden is het ook niet mogelijk het duurzaamheidsfonds onmiddellijk op te heffen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin