Doorgaan naar artikel

ZON verkoopt gebouwen en plant innovatiefonds

Veiling ZON verkoopt de opstallen van het Freshpark aan de Amerikaanse vastgoed- en projectontwikkelaar Hines.

Dit meldt de veiling in een persbericht. Met de opbrengst wil ZON mogelijk een innovatiefonds voor telers oprichten. Algemeen directeur Michiel F. van Ginkel van Royal ZON: “Ontwikkeling van vastgoed behoort in onze visie niet langer tot de kerntaken van de onderneming. Daarom is ZON bijna 2 jaar geleden gestart met het zoeken van een strategische, kapitaalkrachtige partner die de noodzakelijke verdere ontwikkeling van Fresh Park Venlo voor zijn rekening kan gaan nemen. Met Hines hebben we die strategische partner gevonden.” Het hoofdkantoor huurt ZON ook terug van Hines.

Inkomsten erfpacht

Door de verkoop versterkt Royal ZON zijn balans aanmerkelijk, terwijl de erfpachtinkomsten voor de grond een belangrijke bijdrage aan de jaarlijkse exploitatie leveren, stelt de organisatie.

Fonds

Over de bestemming van de vrijgekomen middelen zal later worden gecommuniceerd waarbij Royal ZON onder meer overweegt te investeren in een regionaal stimulerings- en ontwikkelingsfonds. Daarover worden momenteel gesprekken gevoerd met andere partijen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin