Doorgaan naar artikel

Prijsverschil bio- en gangbare glasgroente loopt op

Het prijsverschil tussen gangbare en biologische glasgroente is opgelopen in supermarkten. Daarbij zijn biologische producten ook niet geheel te vergelijken met elkaar.

Prijsvechters Aldi en Lidl verkopen biologische glasgroente met alleen het Europese biologische logo. Albert Heijn en Plus hebben overwegend product met ook het Nederlandse EKO-logo. Dat stelt op punten iets hogere eisen dan de EU-regels. Dat blijkt uit een rondgang van Groenten&Fruit langs enkele winkels in het midden van het land.
Lees verder onder de foto‘s

Foto: ANP

Foto: ANP

Deels heeft het toegenomen verschil te maken met de normalisering van de prijzen voor gangbaar en mogelijke krapte bij de seizoensovergang. Zo is het verschil tussen bio- en gangbare komkommer nog wel klein met € 0,10 bij de prijsvechters Aldi en Lidl, en € 0,14 tot € 0,20 bij AH en Plus.

Verschil bij paprika groot

Bij rode paprika zijn de prijsverschillen groot. Bij Aldi kost een biologische rode paprika uit Nederland € 1,99 en een gangbare Spaanse € 0,79. Bij AH is de biologische rode paprika in de aanbieding € 0,30 duurder dan de gangbare. Bij Plus is het verschil € 0,60. Bij AH, Aldi en Plus komt de biologische uit Nederland.

Voor trostomaten is het prijsverschil per kilo € 1,40 bij Lidl, € 1,60 bij Aldi en zelfs € 1,82 bij Plus. Dat komt door de buitengewoon scherpe trostomatenprijs bij Plus van € 2,14 per kilo.

tomatenprijzen biologisch en gangbaar

tomatenprijzen biologisch en gangbaar

Lidl breed assortiment puntpaprika

Lidl heeft verder als enige biologische puntpaprika uit Spanje die bijna € 4,90 (per kilo) duurder is dan de Nederlandse. Ook heeft Lidl als enige duoverpakte paprika in de gangbare en biologische variant. Het prijsverschil is daar € 0,60.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin