Glas

Nieuws

Kas met biogas-WKK voor cannabis

Het Britse bedrijf Sativa Investment plant de bouw van een kas van 2,8 hectare voor de teelt van medicinale cannabis.

Daarmee wil het bedrijf inspelen op de vrijstelling voor de teelt voor medicinaal gebruik. Die cannabis kan in november op recept verkregen worden voor een groep patiënten met chronische pijn. Sativa Investment plant de bouw van een kas met biogas-WKK in graafschap Wiltshire, ten zuidwesten van Londen.

Binnenteelt

In Nederland wordt op dit moment medicinale cannabis in een binnenteelt geproduceerd. Binnenkort start wel een aanbesteding voor een nieuwe periode van productie. De Nederlandse tuinbouw volgt deze ontwikkelingen op de voet om mogelijk ook in productie te stappen.

Investering € 12 miljoen

Voor de bouwplannen in Wiltshire is circa € 12 miljoen nodig aan kassen, een verwerkingsruimte en kantoren. Voor de grond is de maatschappij een leasecontract aangegaan voor 25 jaar. Bij de productie houdt Sativa rekening met de productie van circa 40 gram ruwe cannabis per vierkante meter met een handelswaarde van circa € 4 per gram. De handelswaarde is de laatste jaren door hogere legale productie in Europa wel omlaag gegaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.