Doorgaan naar artikel

‘Extreme zomer leidde tot problemen AGF-verwerker’

Extreem snelle afrijping van groente en fruit deze zomer heeft tot overlast geleid bij AGF-verwerker GFT Solutions in Naaldwijk. De gemeente wacht met maatregelen.

VVD Westland pleitte in september tot ingrijpen door de gemeente vanwege forse overlast van vliegen en geur deze zomer. Die overlastproblemen zijn aangepakt, stelt het bedrijf GFT Solutions zelf. De gemeente Westland wacht met het nemen van maatregelen voor het bedrijf tot een nieuwe vergunningsaanvraag door GFT Solutions is behandeld, zo blijkt uit antwoorden op de vragen van VVD.

‘Compostbedrijven namen niet meer af’

GFT Solutions haalt groente en fruit uit de consumentenverpakking als er geen afzet voor is. Partijen worden per pallet aangeleverd. Deze zomer was de aanvoer extreem en namen composteringsbedrijven volgens het bedrijf geen fruit- en groenteproducten meer af, zodat grotere voorraden moesten worden aangehouden in Naaldwijk. Dat leidde tot de overlast, maar het bedrijf ziet dit als een incident.

Directeur Marty Donker: “Op eigen initiatief heeft GFT Solutions het bedrijf gesloten, de bedrijfsruimten ontruimd, gereinigd, de vloeistofkerende vloer opnieuw gecoat en externe expertise aangewend voor een snelle aanpak van de verhoogde vliegenactiviteit.”

Afname klachten

Daarna zijn de werkzaamheden in beperkte mate hervat om zo de kans op een te grote emissie tot een minimum te beperken. Dit leidde tot een significante afname van de klachten, zo bevestigen ook omwonenden op Westlanders.nu.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin