Doorgaan naar artikel

‘Zuid-Hollandse innovatieclubs samenvoegen’

De provincie Zuid-Holland trekt € 250.000 uit om twee uitvoeringsorganisaties samen te voegen voor innovatie van onder meer glastuinbouw.

Per 1 februari moeten de werkzaamheden van Roadmap Next Economy worden overgenomen door InnovationQuarter. Dat moet de bestuurlijke drukte verminderen en de slagkracht op gebied van innovatie of transitie verhogen, schrijft de provincie Zuid-Holland in een brief. De totale kosten voor het samenvoegen bedragen € 1.000.000 in 2018.

Economie vernieuwen

De Roadmap Next Economy is in 2016 opgezet binnen de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag om de Zuid-Hollandse economie te vernieuwen. Voor de glastuinbouw betekent dat inzet op biomassa, medicinale teelt en het opzetten van bedrijven in het buitenland. In de Roadmap Next Economy staat daarover: ‘Traditionele producten uit de Greenport zoals komkommers, tomaten en paprika’s leveren grote opbrengsten op. Echter: vanuit economisch perspectief zijn ze op termijn minder aantrekkelijk.’

De Roadmap levert een bijdrage aan de transitie naar een industrie die niet langer op fossiele (brand)stoffen is gebaseerd.

Groeikapitaal

InnovationQuarter heeft een team voor glastuinbouw in Zuid-Holland dat zich inzet voor zaken als vestiging, samenwerking of bemiddeling voor groeikapitaal.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin