Doorgaan naar artikel

‘Tuinder-burger-evenementen genoeg’

Er zijn al zoveel evenementen waarbij boeren burgers op hun erf krijgen, dat een ‘Week van de Boer’ misschien niets toevoegt.

Dat stelt LNV-minister Carola Schouten in schriftelijke antwoorden op VVD-vragen van kamerlid Helma Lodders. Die stelde voor zo’n Week van de Boer te combineren met de Floriade. Een interessante gedachte, maar er is al veel op dat vlak, stelt Schouten.

“De primaire sector levert producten met meer dan alleen economische waarde en het is goed dit aan de samenleving te tonen en de maatschappelijke waardering ervoor te verhogen. Tegelijk stel ik vast dat er al veel van dergelijke momenten en evenementen zijn. Van de Dutch Agri Food Week tot WorldFoodDay, Kom in de Kas en Kom op ’t Erf”, aldus Schouten.

Dutch Agri Food Week

Het is voor Schouten daarom de vraag of een Week van de Boer daar veel aan kan toevoegen, of dat het zinvoller is de Dutch Agri Food Week de komende jaren verder door te ontwikkelen. “De Dutch Agri Food Week is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een groot publieksevenement, waarbij burgers – volwassen en kinderen – juist ook op het boerenerf in gesprek raken over het werk in de landbouw en de waarde van voedsel.”

De initiatiefnemers van de Dutch Agri Food Week zijn Topsector Agri & Food, Food Valley NL en de agrifood en tuibouwregio’s AgriFood Capital, Greenport Westland Oostland en Brightlands Greenport Venlo.

Toevoegen aan Floriade

De kracht van de Dutch Agri Food Week is dat de gehele voedselketen, inclusief de primaire sector, door heel Nederland bij de burger voor het voetlicht wordt gebracht. “Ik vind het een waardevolle suggestie om met de Floriadepartners te bespreken of het Floriadeterrein toegevoegde waarde kan bieden voor activiteiten in het kader van de Dutch Agri Food Week.”

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin