Glas

Nieuws

Subsidieregeling moet ontwikkeling HOT versnellen

Een nieuwe subsidieregeling in Westland moet ontwikkeling via Ontwikkelingsbedrijf HOT Westland versnellen.

Westland en de provincie Zuid-Holland hebben bijna € 7 miljoen gestoken in de subsidieregeling Verduurzaming en Obstakelvrije Ruimte voor Modernisering (VORM) Westland. Zo moeten 90 particuliere (bedrijfs)woningen die in de weg staan voor modernisering worden verwijderd. Per huis is een subsidiebijdrage van maximaal € 100.000 beschikbaar. Dat is voor woningen met een WOZ-waarden van € 450.000.

Een van de voorwaarden is dat de woningeigenaar de gronden bij de woning verkoopt aan een volwaardig glastuinbouwbedrijf of Ontwikkelingsbedrijf HOT Westland. Dat blijkt uit een raadsinformatiebrief van het college van burgemeester en wethouders. De regeling gaat in op 1 februari.

Moeizame start Ontwikkelingsbedrijf

Het Ontwikkelingsbedrijf HOT kent een moeizame start, omdat met name kleine bedrijven niet willen verkopen. Afgelopen zomer vertelde directeur Rob van den Ende dat twaalf kansrijke projecten voor herstructurering zijn geselecteerd, waarvoor mogelijk 60 biedingen in voorbereiding waren op percelen om te verkavelen. Nu heeft HOT met de subsidieregeling een extra instrument in handen om de modernisering aan te wakkeren. De doelstelling van 50 hectare per jaar wordt niet gehaald, maakte Van den Ende al bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.