Glas

Nieuws

Kleiner areaal komkommers bij BelOrta

Bij BelOrta werden vandaag de eerste komkommers van het nieuwe seizoen verkocht.

Het komkommerareaal van BelOrta is met 192 hectare kleiner dan in 2017, ondanks ‘nieuw areaal uit Nederland’. De netto daling van enkele hectaren volgt volgens commercieel manager Jo Lambrecht uit teeltverschuivingen op Nederlandse en Belgische bedrijven.

Diversificatie

Na het tegenvallende rendement vorig jaar kiezen telers voor diversificatie. “Het gaat om verschillende teelten in groente en fruit bij deze bedrijven. Het is een normale keuze, er komt ook komkommerteelt bij”, zegt Lambrecht. Uit Nederland zijn twee komkommerbedrijven lid geworden van BelOrta. Vorig jaar kwamen er ook enkele Nederlandse telers bij. De uitbreiding uit Nederland zou dit jaar circa 6 hectare belopen.

Uitbreiding

Voor het seizoen 2018 is er wel een uitbreiding in het areaal mini komkommers bij BelOrta, volgens de veiling gestuwd door het groeiende succes van snackgroenten. Donna mini komkommers hebben een vruchtgewicht van ongeveer 130 gram.

Marktleider in België

BelOrta veilde in 2017 131 miljoen komkommers. Daarmee is de afzetorganisatie ruim marktleider in België. Met 35 miljoen stuks in 2017 heeft REO circa 20% van de Belgische komkommerafzet in handen.

Of registreer je om te kunnen reageren.