Glas

Nieuws

Glasgebied Nieuw-Prinsenland loopt vol

Op het nieuw ontwikkelde glastuinbouwgebied Nieuw-Prinsenland is geen perceel meer te verkrijgen.

De laatste transactie voor een perceel van 9,9 hectare wordt eerdaags verwacht als een groenteteler zijn handtekening zet. Eerder deze week kwam de verkoop van 16,6 hectare in de media aan een sierteeltbedrijf (Florensis).

Iets hogere grondprijs

De prijs voor deze laatste percelen is wat opgelopen na de scherpe daling in de tuinbouwcrisis. Maar zo laat de Tuinbouwontwikkelingsmaatschappij weten: ‘De daling gaat altijd sneller dan de stijging. De iets hogere grondprijzen liggen nog steeds onder kostprijs.” Dat verlies is door de aandeelhouder provincie Noord-Brabant wel ingecalculeerd. In het gebied wordt gewerkt aan een warmtenetwerk uit de haven van Moerdijk en een CO2-pijplijn.

Veel bouwactiviteiten

Er wordt op vier locaties gebouwd in Nieuw-Prinsenland, inclusief het bouwrijp maken van de grond van Florensis. In het gebied is nog een aantal percelen onbebouwd, maar daarop liggen langjarige opties, meldt de Tuinbouwontwikkelingsmaatschappij (TOM). Florensis is een veredelaar en vermeerderaar van uitgangsmateriaal voor de sierteelt.

De Tuinbouwontwikkelingsmaatschappij blijft grond ontwikkelen na het vollopen van Nieuw-Prinsenland. Het nog te ontwikkelen gebied in Deurne komt nu in zicht en daarvoor is belangstelling.

Of registreer je om te kunnen reageren.