Glas

Nieuws

Deprez vergroot grip op Greenyard

Hein Deprez neemt als CEO de leiding over bij Greenyard samen met financieel directeur Carl Peeters.

Dat betekent dat Marleen Vaesen het bedrijf na ‘goed overleg’ zal verlaten met een ontslagvergoeding.

Overname van Dole

Deprez had als voorzitter van de Raad van Bestuur een strategische taak en leidde bijvoorbeeld de gestopte onderhandelingen over de overname van Dole. Deprez neemt nu de dagelijkse leiding op zich, een rol die hij voorheen bij Univeg ook vervulde. Het is niet duidelijk of daarmee grote fusies voorlopig van de baan zijn.
Artikel gaat verder onder de foto.

Hein Deprez. - Foto: Reed
Hein Deprez. - Foto: Reed

Nieuwe generatie

Zoon van Hein Deprez, Charles-Henri is aangesteld als directeur van de houdbare divisie. Hij was werkzaam bij Bakker Barendrecht. Zijn plek in de Raad van Bestuur wordt overgenomen door Valeri Deprez, dochter van Hein Deprez. Als voorzitter van de raad van bestuur wordt onafhankelijk bestuurder Koen Hoffman aangesteld, een voormalig zakenbankier van KBC Securities.

Managementwijzigingen

Met een aantal managementwijzigingen heeft nu elke divisie een directeur. Hein Deprez is de enige van het management die nog in het bestuur zit, zei het niet meer als voorzitter. Binnen Fresh zal Tim Van Londersele alle activiteiten leiden met uitzondering van de Nederlandse Greenyard Bakker organisatie, die onder de verantwoordelijkheid van Irénke Meekma valt.

Of registreer je om te kunnen reageren.