Doorgaan naar artikel

Windhoos vernielt kassen Westland

In ‘s-Gravenzande (gemeente Westland) heeft een windhoos behoorlijke schade aangericht aan zeker vijf glastuinbouwbedrijven.

Eén van de getroffen bedrijven is Van Onselen aubergine. Arjan van Onselen heeft het zien gebeuren. Een derde van de ruiten ligt eruit op zijn locatie aan de Naaldwijksestraat. “Ik stond in de schuur en het leek alsof het steeds harder ging regenen. Ineens begon alles te schudden. Ik dacht dat het keiharde hagel was, maar het is een enorm geweld als duizenden ruiten eruit vallen.”

De teler kreeg al bezoek van Rampendienst Westland. Een eerste inspectie leidt tot een spoor naar de buurman.“Ik denk dat de windhoos bij de buurman gezogen heeft en dat alles op mijn dek is geslagen.”

De windhoos in Westland lijkt materiaal van het ene bedrijf naar het andere te hebben ‘gezogen’. - Foto: Regio15

De windhoos in Westland lijkt materiaal van het ene bedrijf naar het andere te hebben ‘gezogen’. – Foto: Regio15

Voor prijsvorming geen ramp

Van Onselen is er kalm onder. “Gelukkig is niemand gewond, er waren drie mensen bezig in dat gebied. En het gebeurde niet in februari, dus voor de prijsvorming is het moment van de windhoos niet ongunstig.” Vrijdag worden noodgevels opgehangen, maar eerst moet nog contact met de verzekeraar gezocht worden.

Hele tuinbouw in de buurt

De windhoos vond plaats vlakbij De Lier, waar de hele glastuinbouw afscheid nam van LTO Glaskrachtvoorzitter Nico van Ruiten. Zijn opvolger Sjaak van der Tak sprak in De Lier over drie getroffen glasbedrijven, maar het aantal lijkt groter op basis van het ooggetuigenverslag van Van Onselen. Hij weet van zeker 4 bedrijven die schade hebben en noemt andere namen dan Van der Tak op het podium in De Lier.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin