Doorgaan naar artikel

Tuinbouwkas in Europarlement

Nog de hele week staat er een Hollandse kas te kijk in het Brusselse Europarlement.

Voorzitter van het GroentenFruit Huis Kees Wantenaar en CDA-Europarlementariër Annie Schreijer hielden maandagavond in Brussel een tentoonstelling van Neerlands tuinbouwtrots ten doop. Tuinbouwbeurzenbeplanter Zuidkoop bouwde het model dat in het oog moet lopen van voorbijkomende Brusselse politici.

Duurzaamheidsprestaties uitgemeten

Naast de kas en de groentekunst staan ook nog de hele week wervende teksten opgesteld waarop de duurzaamheidsprestaties van de Nederlandse glastuinbouw zo opvallend mogelijk zijn uitgemeten.

“Een geweldige kans voor de sector om zich te presenteren aan de Europese politici”, zegt Schreijer-Pierik. “Hoog tijd dat de politici in Brussel kennis nemen van dit goede nieuws”.

Brusselse Landbouwborrel

De onthulling vond plaats voorafgaand aan de traditionele maandelijkse Brusselse landbouwborrel. De aanwezigheid van een flink deel van de vaste parlementaire commissie voor landbouw was daardoor verzekerd. Uit Nederland waren ook de Westlandse CDA-coryfeeën Karin en Piet Zwinkels en de CDA Overijssel Plattelandscommissie present. Karin Bemelmans van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit sprak de aanwezigen toe over ‘Meer groenten en fruit eten, kansen en belemmeringen’.

De expositie in het Europarlement duurt de maximumperiode van 1 week.

Kees Wantenaar (links) en een aantal Europarlementariërs onthullen een groentekunstwerk. - Foto: CDA

Kees Wantenaar (links) en een aantal Europarlementariërs onthullen een groentekunstwerk. – Foto: CDA

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin