Doorgaan naar artikel

‘Glaspercelen: 35 jaar braak of huizenbouw?’

Bouwbedrijf Van Leent uit Westland roept de Westlandse politiek op om op percelen met oude kassen in ’s-Gravenzande huizen te bouwen.

Het bedrijf stelt dat de percelen een glastuinbouwbestemming hebben, maar dat het stichten van een levensvatbaar glastuinbouwbedrijf daar niet mogelijk is. In een e-mail aan de gemeenteraadsleden stelt het bouwbedrijf dat eigenaren van de gronden willen meewerken aan een programma om woningen te bouwen voor jonge Westlanders.

Krapte woningmarkt

Het bouwbedrijf signaleert dat veel jonge Westlanders vertrekken uit de gemeenten vanwege een tekort aan betaalbare woningen. Het bedrijf wil discussie uitlokken in de Westlandse politiek over het glastuinbouw- en woningbeleid.

In de brief aan de gemeenteraadsleden schrijft het bouwbedrijf: “Wij nodigen u uit ter plaatse te gaan kijken: er is daar absoluut geen levensvatbaar glastuinbouwbedrijf te stichten. Wij vragen u als gemeenteraad om uw mening te geven over de bedoelde benodigde gronden. Moeten deze de komende 35 jaar braak blijven liggen? Of gaan wij met elkaar een vruchtbare samenwerking aan om veel voornamelijk jonge Westlanders te helpen hun droom te laten uitkomen: wonen in hun geliefde Westland, en stoppen we de uittocht van deze veelbelovende groep richting de buurgemeente.”

Ruimtebeslag onder druk

Het ruimtebeslag dat de glastuinbouw heeft op de gemeente komt meer onder druk vanwege plannen voor woningbouw en groen. Eerder dit jaar ontstond discussie over het omzetten van 6,5 hectare glastuinbouw naar woningbouw voor de kern Kwintsheul.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin