Doorgaan naar artikel

EZ: niet meer inzet CO2-bronnen tuinbouw

Het is aan marktpartijen om meer CO2-bronnen te vinden en zo de levering door OCAP constanter te maken en uit te breiden. Minister Henk Kamp stelt dat in antwoorden op Kamervragen van CDA en VVD.

CDA en VVD vroegen Kamp zich in te zetten voor het vinden van meer . De aanleiding van de vragen was de brand in de Shell-raffinaderij in Pernis afgelopen zomer. De CO2-levering werd echter op 21 augustus weer hervat, waardoor geen nijpende situatie meer bestaat.

Kamp wijst op de inzet van EZ in de Green Deal Noord-Holland en de intentieovereenkomst CO2-smart grid, in het kader van de energietransitie van de glastuinbouw. In beide projecten wordt al gezocht hoe de CO2-levering aan de glastuinbouw is uit te breiden. Kamp erkent dat het een complex proces is dat van veel zaken afhangt. “De termijn waarop dit kan worden gerealiseerd is daardoor niet te voorspellen.”

Geen oplossing OCAP in Westland

Op lokaal niveau in Westland houdt OCAP problemen bij uitbreiding van het netwerk naar 50 tuinders. De aanleg wordt vertraagd door de gemeente. In de gemeenteraadsvergadering in Westland kwam de brief van de advocaat van OCAP dinsdag 12 september niet ter sprake. De gemeente wordt in die brief aansprakelijk gesteld voor de oplopende schade bij OCAP.

Volgens het advocatenkantoor Loyens&Loeff heeft het college van burgemeester en wethouders eerder deze week wel een brief gestuurd naar OCAP, waarin het vasthoudt aan de planning, waarbij zorgen om verkeersveiligheid een snelle aanleg in de weg staat. Wel wil de gemeente gesprekken gaande houden met OCAP.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin