Glas

Nieuws

Meer LED bij Wim Peters

Tomatenteler Wim Peters heeft met Philips Lighting een overeenkomst gesloten voor een nieuw project met ledbelichting.

Philips Lighting voorziet twee kassen in Someren, die herbouwd zijn na de hagelstorm in juni 2016, opnieuw van ledbelichting. Tevens komen er leds in een nieuwe kas die Peters bouwt om zijn bedrijf uit te breiden. Voor de nieuwe leds is gekozen voor 75 µmol/m²/s interlighting, beduidend meer dan de voormalige 55 µmol/m²/s in de door hagel verwoeste kassen. “Een hoger lichtniveau geeft me een gelijkmatigere productie in de winter en een betere kwaliteit en smaak”, aldus Peters. “Ook geeft het me een betere balans tussen de vegetatieve en generatieve fasen, dus tussen blad en productie.”

De verhoging in intensiteit is volgens Philips in lijn met de trend die ook bij andere tomatentelers is waar te nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.