Glas

Nieuws

Schade aardwarmtetelers na mislukte verkoop WKK’s

Niet de koper, maar Rabo Lease veroorzaakte de vertraging in de verkoop van drie gebruikte WKK’s, waardoor aardwarmtetelers schade leidden.

Dat oordeelt de Rechtbank Amsterdam in een zaak die Rabo Lease en de tuinders aanspanden tegen de Oostenrijkse koper van de gebruikte WKK’s.

De rechtszaak draaide met name om het gegeven of de transactie voltooid was, terwijl Rabo Lease (voorheen DLL) zelf geen handtekening onder het contract had gezet, maar de koper wel. Als Rabo Lease sneller had getekend, was de verkoop van machines ter waarde van € 1,3 miljoen wel definitief geweest, oordeelt de rechter.

Overeenkomst niet bindend

Echter, het Oostenrijkse bedrijf dat de machines zou kopen, bedacht zich. Daarmee was de overeenkomst nog niet bindend, oordeelt de rechter. Het Oostenrijkse bedrijf had het koopcontract al wel getekend, maar vroeg meerdere malen uitstel omdat de doorverkoop nog niet rond was. Na een vertraging van maanden besloot Rabo Lease de verkoop te ontbinden, maar van een transactie was dus geen sprake, blijkt uit de uitspraak.

Compensatie voor tuinbouwbedrijven

Rabo Lease had in de eis opgenomen dat de koper de drie tuinbouwbedrijven zou compenseren met een betaling van ruim € 732.000. Zelf eiste Rabo Lease betaling van € 600.000. De WKK’s zijn aan een derde partij verkocht, maar onduidelijk is tegen welke prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.