Glas

Nieuws 979 bekeken 1 reactie

Westland verdedigt kappen bosschages voor kassen

De gemeente Westland ziet zowel economische als ecologische voordelen in het verplaatsen van 1,2 hectare bosschages voor de ontwikkeling van een modern ruim glastuinbouwperceel.

Westland voelt niets voor een bezoekersdag aan het voormalige defensieterrein Schefferkamp dat is verworden tot een bosrijk gebiedje en solitair ligt in glastuinbouwgebied De Hoefpolder. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van oppositiepartij Westland Verstandig.

Die partij noemt het verplaatsen van een bos kapitaalsvernietiging en wil nieuw onderzoek naar de ecologische waarde van het gebied. De gemeente voelt er niet voor ecologisch onderzoek waarvoor al een gerenommeerd bureau is ingeschakeld over te doen.

Aangrenzend voordeel

Er zitten voordelen aan dit plan. Door dit bosperceel in gebruik te nemen voor glastuinbouw kan ook een aangrenzend perceel verkocht worden voor glastuinbouw. Nu is dat perceel te incourant en onverkoopbaar. Samenvoeging van het oude defensieterrein Schefferkamp met dit perceel levert een courant modern glasperceel op.

Compensatie

De gemeente Westland is in onderhandeling met defensie over het compenseren van 1,2 hectare bos dat gekapt wordt voor de mogelijke ontwikkeling van een nieuw glastuinbouwbedrijf. Die 1,2 hectare bomen en struiken zou op andere plaatsen in de gemeente gecompenseerd worden met nieuwe aanplant. Zo krijgt Westland er een modern stuk glastuinbouw bij en kan het de vervangende beplanting beter in de ecologische hoofdstructuur plannen, waardoor meer mensen ervan kunnen genieten.

Eén reactie

  • P vd Wel

    Er vliegen iedere avond twee vleermuizen door mijn bloementuin.
    Denk dat ze in het kamp wonen.
    zou ze wel missen.

Of registreer je om te kunnen reageren.