Doorgaan naar artikel

Westland etalage in congres EU-agriregio’s

De provincies Noord-Holland en Zuid-Holland zetten gangbare Nederlandse oplossingen als de OCAP-pijpleiding in als visitekaartje voor een moderne glastuinbouw in Europa.

Beide provincies organiseren eind deze maand voor het ERIAFF-netwerk (voor Europese landbouwregio’s) een congres (Feeding and greening the city) in Westland. De locatie is overigens de stadstuinbouwlocatie van Urban Farmers in Den Haag, waar teelt in kassen wordt gecombineerd met visteelt. Het congres zal – ondanks de locatie – niet sterk gefocust zijn op stadstuinbouw.

Ocap is een voorbeeld van hoe gassen uit industriële processen worden ingezet voor de ‘tuinbouw van morgen’ en hoe je klimaatbeleid vormgeeft.

Plukrobot

Tijdens één van de werkbezoeken komt de robot in actie die bladeren van de tomatenplanten plukt. Europese experts gaan in op vragen als: hoe kan je efficiënter kweken met behulp van Big Data? Hoe ziet de voedselketen van de toekomst eruit en wordt zeewier een nieuwe voedselbron?

Beleid beïnvloeden

ERIAFF is een EU-netwerk dat de belangen vertegenwoordigt van Europese regio’s voor landbouw, bosbouw en de voedselindustrie. Het doel van ERIAFF is het bevorderen van innovatieve toepassingen in de land- en tuinbouw. Binnen het netwerk werken regio’s en experts samen aan het verbeteren en beïnvloeden van het Europese beleid. Op de agenda staat meer financiële en beleidsmatige ruimte voor de Europese tuinbouw.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin