Doorgaan naar artikel

‘Westland pakt grond niet af van oud-tuinders’

Oppositiepartij Westland Verstandig schetst een te negatief beeld over het nieuwe handhavingsbeleid van Westland over activiteiten op oude glaspercelen.

Het beleid zorgt juist voor een betere positie voor de grondeigenaren, zegt wethouder Peter Ouwendijk. De gemeente wil in een aantal aangewezen gebieden de kleinere glaspercelen beschikbaar houden voor verkaveling. Tegelijk moet de gemeente voorkomen dat andere activiteiten dan glastuinbouw plaatsvinden op deze percelen. Als oplossing kiest de gemeente voor koopopties.

Foppartij

De eigenaren kunnen nu een koopoptie tekenen voor toekomstige verkoop, maar in de tussentijd de grond gebruiken voor andere doelen dan glastuinbouw. Westland Verstandig noemt dat ‘een grote foppartij, bedoeld om de grond af te pakken voor een aalmoes’. Eerder stelde ook VVD vragen over de koopopties. Die partij vindt dat de gemeente te snel gaat, door koopopties voor € 40 per meter aan te bieden bij de burgers.

Constructief

Het CDA noemt het opvallend dat Westland Verstandig in de werkgroep constructief meepraatte over instrumenten als koopoptie, en nu naar buiten een ander geluid laat horen. Volgens fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig is de koopoptie slechts twee keer zijdelings ter sprake gekomen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin