Doorgaan naar artikel

Opvolger IRE-regeling verlengd tot 2022

Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken wil de investeringssubsidie via de EHG-regeling voor de glastuinbouw verlengen tot 2022.

De opvolger van de IRE-regeling zou dit jaar in juli aflopen, maar een evaluatie heeft dit voorjaar het nut aangetoond van zo’n subisidieregeling. Het gaat om stimulering van een beperkte lijst technieken voor energiebesparing in de glastuinbouw. De module is onderdeel van een pakket afspraken in de meerjarenafspraak Energietransitie Glastuinbouw 2014–2020. Deze meerjarenafspraak tussen de glastuinbouwsector en het Rijk moet in 2020 leiden tot netto energieneutrale kassen (nieuwbouw) en om bestaande kassen fors energiezuiniger te laten produceren.

Energiebesparende investeringen

Uit de evaluatie van de regeling bleek dat door glastuinders via de EHG-regeling meer investeringen gedaan zijn in energiebesparende maatregelen die onder de subsidiemodule vallen. Ook bleek dat door 61% van de glastuinbouwondernemers die geen gebruik van de subsidiemodule hebben kunnen maken, deze investeringen niet gedaan zijn. Ook bleek dat 15% van de gebruikers van deze subsidiemodule ook nog geïnvesteerd hebben in een andere energiebesparende maatregelen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin